Not About the Punchline has moved! Redirecting...

You should be automatically redirected. If not, visit http://blog.dukeoglue.com/ and update your bookmarks and feeds.

December 9, 2008

Μαϊμού Ειδήσεις 1: Οργή για τον 15χρονο


Ακούστε αυτήν την είδηση: mp3

Διαβάστε το πλήρες κείμενο μετά το άλμα...



Αθήνα 08/12/2008

Συνεχίζονται για τρίτη μέρα σε ολόκληρη τη χώρα τα επεισόδια και οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από ειδικό φρουρό αργά το βράδυ του Σαββάτου, και η ερώτηση στα χείλη όλων είναι: «Πόσο τραγικά ηλίθιος μπορεί να είναι κάποιος, για να πυροβολήσει ένα παιδί; Πόσο τρομαχτικά ανεγκέφαλος; Δε θα 'πρεπε η χρήση βίας να είναι έσχατη λύση κι όχι αντακλαστική αντίδραση; Μήπως λέγονται ειδικοί φρουροί επειδή είναι φρουροί με ειδικές ανάγκες; Κι άμα είναι έτσι, γιατί τους δίνουν όπλα; Κάτσε, δικό μου είναι αυτό το αμάξι που καίγεται;»

Απαντώντας στις κατηγορίες για δολοφονία ανηλίκου, ο ειδικός φρουρός δήλωσε: «Μα φαινόταν τουλάχιστον 18!», χωρίς, όμως, να πείθει ιδιαίτερα.

Σκηνές ωμής βίας περιέγραψε ανταποκριτής του Alpha Radio, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να ξυλοκοπούν διαδηλωτές εντελώς απροκάλυπτα, μπροστά στα μάτια εξοργισμένων περαστικών. Κοινώς, οι αστυνομικοί δεν. Έμαθαν. Τίποτα.
Την ίδια στιγμή, το Mega πήρε το αυθεντικό βίντεο της δολοφονίας και το πρόβαλε έχοντας προσθέσει συνθήματα και ήχους διαδηλώσεων. Προφανώς, θεωρήθηκε πως το αρχικό βίντεο αδικούσε τους ειδικούς φρουρούς και, στα πλαίσια της σωστής και αντικειμενικής ενημέρωσης, αποφασίστηκε αυτή η ανισορροπία να διευθετηθεί. Στη συνέχεια, μεταδόθηκε μοντάζ εικόνων αστυνομικής βίας με μουσική υπόκρουση την Άνοιξη απο τις «Τέσσερις Εποχές» του Vivaldi. «Όπως φαίνεται ξεκάθαρα από το ντοκουμέντο, δεν τους δέρνουν, τους μυούν στην κλασική μουσική.»

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση φαίνεται να έχει παραλύσει εντελώς, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης αναλώνονται σε πολιτικές σκοπιμότητες οργανώνοντας 3 διαφορετικές πορείες στο κέντρο της Αθήνας και φωνάζοντας σαν μανάβηδες στη λαϊκή: «Εδώ η καλή πορεία! Όχι τη δική τους πορεία, τη δική μας!»
Το αντιεξουσιαστικό κίνημα, από την πλευρά του, ξεχύθηκε στους δρόμους σαν ποπκόρν σε ανοιχτή κατσαρόλα - κάνοντας τα πάντα χάλια και χωρίς συγκεκριμένο στόχο. Τα αιτήματα τους είναι ακόμη ασαφή: «Ποιος 15χρονος; Εμένα ο μπαμπάς μου πουλάει ασφάλειες αυτοκινήτων» δήλωσε μπάχαλος, σπάζοντας με το κράνος του το παρμπριζ ενός σταθμευμένου Ι.Χ. Λίγο πιο δίπλα ένας συναγωνιστής του αναφώνησε οργισμένος: «Κάδος σκότωσε τον αδερφό μου!»


Ίσως, όμως, έχει αρχίσει να αχνοφαίνεται μία ελπίδα εκτόνωσης της κρίσης. Καθώς ένας άντρας των ΜΑΤ γρονθοκοπούσε έναν φοιτητή, λίγο πιο δίπλα ένας κουκουλοφόρος πετούσε μολότωφ στην Εθνική Βιβλιοθήκη. Για μια στιγμή, τα βλέμματα τους διασταυρώθηκαν. Μέσα σε αυτήν τη στιγμή, τα πάντα άλλαξαν. Μέσα σε μία, μαγική, στιγμή συνειδητοποίησαν πόσα κοινά έχουν. Ξάφνου, παράτησαν ό,τι έκαναν και όρμηξαν ο ένας προς τον άλλον. Όχι για να πλακωθούν, όχι. Για να αγκαλιαστούν.
Σιγά-σιγά, κι άλλοι ακολούθησαν το αλλόκοτο παράδειγμά τους ώσπου στο τέλος, μπάτσοι και μπάχαλοι, μονιασμένοι, άρχισαν να τρέχουν πίσω από τους πολίτες, μανιασμένοι, για να τους σπάσουν τα κεφάλια.

12 comments:

Anonymous said...

Χάος επικρατεί στο βασίλειο της Δανιμαρκίας!

BunnyDee said...

Cast it in the Pod, cast it in the Pod, cast it in the Pod! Ο λαός απαιτεί, θα ξεσπάσουν επεισόδια, κλπκλπκλπ.

Βεβαίως, μλκία που έπρεπε να γίνουν όλα αυτά για να ξεκινήσει το Μαϊμού Ειδήσεις thang, αλλά σε κάτι έγκειται το τραγικό της κωμωδίας, υποθέτω. Θα με συγχωρήσεις, λοιπόν, που όσο κι αν έκανα κρα τόσον καιρό γι' αυτό, και που καλά βλέπω να βγαίνει τελικά, δεν τολμώ να δώσω συγχαρητώρια, ευχές καιτέτοια, απλά δε μου πάει. Καταλαβαίνεις, υποθέτω.

BunnyDee said...

:D oeoeoeoeoeoeoeoeoe (This is, in fact, a comment)

Anonymous said...

Para ma para poly omorfo post. Trully. Emena mia fora me aggikse.

Anonymous said...

btw, eimai o anhlikos fasismos, xexexe

Anonymous said...

http://www.skai.gr/master_avod.php?id=103694&cid=43350&bc=43350&lsc=1

poly xairomai pou megala kwmika myala synantiountai!!

CitizenMac said...

You, Sir, are a poet. A poet, I say.

Dimitrios Doukoglou said...

Το μόνο πράγμα που μ'ενοχλεί είναι ότι τα μελλοντικά Μαϊμού Ειδήσεις μάλλον θα είναι λιγότερο στοχευμένα και περισσότερο wacky fun, όπως ήταν το αρχικό plan...

diodos said...

Πολύ καλό post...

Σάββατο θα είμαστε στην Αιόλου.Οι Diatritoi A.E. παρακαλουθούν stand up comedy, και σίγουρα θα σχολιάσουν, στο επόμενο επεισόδιο!

Δημήτριε...σου ερχόμαστε!

diakoptis | Diatritoi AE said...

μικρός είχα κάτι παραμυθάκια που συνοδεύονταν με κασέτα. Άκουγα την αφήγηση και διάβαζα παράλληλα το βιβλίο. Με συγκίνησες ατιμούτσικο...

Είχα σκεφτεί κάποια στιγμή την αφήγηση post και το δοκίμασα αλλά δεν καθόταν. Νομίζω ότι βρήκες έναν πολύ καλό θεατρικό τρόπο αφήγησης και έναν ακόμη φανατικό ακροατή (θα προσπαθώ βέβαια να μην τα διαβάζω πρώτα. Την πάτησα αυτή τη φορά).

Anilikos said...

Θα συμφωνήσω με τις όμορφες θύμησες από παραμύθια με κασέτες.

Κρίμα που δεν θα προλάβω να σε ακούσω κι εγώ! Το'χεις :)

Dimitrios Doukoglou said...

Χα! Τα θυμάμαι κι εγώ αυτά τα παραμύθια! Ιδίως, την "Κοπέλια": "όταν καταλάβεις πως το χέρι της είναι παγωμένο, πως είναι χέρι κούκλας, τότε θα δεις..."
Δεν τα είχα καθόλου στο νου μου όταν έκανα τις Μαϊμού Ειδήσεις. Περισσότερο σαν αρνητικό το βλέπω το ύφος παραμυθιού (με εξαίρεση το τέλος, όπου είναι επίτηδες). Θα δούμε πως θα εξελιχτεί.